EN  ЗАВОД ЗА ПОЛИЕТИЛЕНОВИ ТРЪБИ И ФИТИНГИ

ТРЪБИ ОТ HDPE "ECOpipe-KR" ЗА САНИРАНЕ НА ТРЪБОПРОВОДИ

В последните години усилено се налагат нови методи за саниране на тръбопроводи – т.н. релайнинг методи. Тръбите, с търговска марка EKOpipe-KR, произвеждани от Еко Проект ООД, са част от технологиите, отнасящи се до реновиране на канализационни и деривационни системи.

Методът представлява изтегляне през стария отвор на тръбопровода на нова полиетиленова тръба. Предимство на метода е, че намалява в пъти изкопните дейности и извозването на пръст, както и използването на голямо количество инертни материали за уплътняване на траншеите. Второ предимство на метода е възможността дейностите по рехабилитация да се извършват и по време на работа на съоръжението (без подсушаване и направа на байпасна връзка). Не се налага спиране на уличното движение и не затруднява придвижването на пешеходците.

Полиетиленът като материал е устойчив на корозия, на удар и натиск, издържлив е на земни натоварвания. Тъй като стената на тръбата е гладка, с много малък коефицент на грапавост не се получават органолептични отлагания и струпвания във вътрешността на тръбата. Намаляването на работния диаметър на тръбата не води до по-малка водопроводимост, защото при полиетилена тя е значително по-голяма от тази на бетонов или метален тръбопровод.

Свързването на тръбите се извършва чрез винтова връзка и допълнителна термо или електрофузионна муфа. При диаметри по-големи от ф800мм. се допуска допълнителна заварка с ръчен екструдер и от вътрешната стена на тръбата. Това води до по-голяма херметичност на изделието.


Размери: от Ф500 мм до Ф 1200 мм
Дължина на тръбите: 6, 12 м
Твърдост на пръстена SN 4 до SN 12.

   

МОДУЛИ ОТ HDPE "ECOpipe-click" ЗА САНИРАНЕ НА ТРЪБОПРОВОДИ

ECOpipe-click са модули предназначени за реновиране на съществуващи тръбопроводи - ефективна, надеждна и инoвативна технология. Полиетиленовите модули се поставят безизкопно, без разрушаване на съществуващата шахта, с помощта на хидравлична машина, от шахта до шахта, като се набиват един в друг чрез клик система. Така се спестяват всички неудобства при възстановяване на стари канализации - ограничения в движението на автомобилите и пешеходците, изкопи и транспорт на инертни материали. По време на ремонтните работи канализационната система може да функционира нормално.

Модулите ECOpipe-click са изработени от плътни тръби от полиетилен, с гладка вътрешна и външна повърхност. Това осигурява на санирания канал всички преимущества, които притежава самия материал, като:
- устойчивост на корозия и химични съединения,
- устойчивост на износване и абразия,
- устойчивост на ниски температури и възможност за работа в замръзнала почва
- устойчивост на удар и изключителна комбинация от здравина и еластичност
- нисък коефициент на грапавост

Предимства на системата ECOpipe-click:
- ниска цена за реновиране
- лесен и бърз монтаж
- херметичност
- дълъг живот и надеждност
- малко тегло на модулите (лесно транспортиране) и възможност за дългосрочно съхранение, без промяна на основните параметри (устойчивост на UV лъчи)


Размери: от ф90 мм до Ф ф630.
Дължината на отделните модули е – 0.5 м.
Tвърдост на пръстена SN 8 (kN/m2)


Съединението на тръбите се осъществява чрез свързване на ключалка с уплътнител. Тази връзка гарантира целостта им и безпроблемна работа в продължение на много години.

                          
  Нагоре
© Еко Проект - 2009-2018